Waarom apotheker Maxime met CareConnect Pharmacist werkt

Apotheker Maxime Van Eetvelde schakelde over naar CareConnect Pharmacist. Naast vlottere communicatie met patiënten en collega-zorgverleners plukken Maxime en haar team de vruchten van coaching op maat, onder andere over stockbeheer en rapportering. “Corilus helpt ons om het maximum uit onze software te halen.”

Wie is Maxime?

Maxime is sinds 2015 de trotse eigenares van dorpsapotheek Maxime Van Eetvelde in Rupelmonde. In 2021 nam ze apotheek La Pharma in het nabijgelegen Bazel over. Met z’n drieën – één titularis in elke apotheek en een adjunct die op beide locaties bijspringt – bieden Maxime en haar team een luisterend oor en een waaier aan diensten aan hun patiënten.

apotheker_Maxime_Van Eetvelde_Careconnect_pharmacist

 

Dienstverlening op maat

Volgens Maxime is het beroep van de apotheker de voorbije jaren flink veranderd. Digitale gezondheidszorg brengt dan ook heel wat voordelen mee. “Patiënten kunnen ons vandaag via allerlei kanalen bereiken. Dagelijkse taken en processen zoals tarificatie en stockbeheer verlopen ook deels of volledig digitaal en dus een pak efficiënter.”

“Daarnaast is ons aanbod meegegroeid met de noden van onze patiënten. Vroeger kwamen die naar ons met een voorschrift en gaven wij hen de juiste medicijnen. Vandaag bieden we ook persoonlijk advies, vaccineren we, houden we medicatieschema’s bij … Kortom: er zijn een heleboel diensten bijgekomen en juist in die farmaceutische zorg zit onze meerwaarde als apotheek.”

“Via CareConnect Pharmacist kunnen we vlot en makkelijk communiceren met onze patiënten en andere zorgverleners.”

Maxime Van Eetvelde – apotheek Maxime Van Eetvelde en La Pharma
 

 

Switch naar CareConnect Pharmacist

Door de matige support bij haar vorige apotheeksoftwareprovider ging Maxime op zoek naar een nieuwe softwarepartner. “Sinds de overname van onze tweede apotheek hadden we voortdurend last van bugs, maar er werd nauwelijks iets aan gedaan. We klopten toen aan bij twee grote spelers om hun softwarepakket aan ons voor te stellen. De mogelijkheden en de prijs van CareConnect Pharmacist trokken ons over de streep om met Corilus in zee te gaan.”

Corilus verrijkt jouw apotheeksoftware met extra functionaliteiten

CareConnect Pharmacist wordt nog meer dé digitale assistent van de moderne apotheek want volgende 6 extra functionaliteiten zitten vanaf nu standaard in jouw pakket en zijn dus inbegrepen in de basisprijs.

  • Helena Pro en integratie
  • Online agenda Progenda
  • Integratie Medipim
  • Farmaceutische zorg via PharmaCare
  • Stockconsultatie bij groothandel
  • Link met webshop en robot

👉 Ontdek alles over deze extra functionaliteiten in CareConnect Pharmacist!

“Switchen naar een nieuw softwarepakket is altijd spannend. Je moet je personeel opleiden en mag je patiënten ook niet uit het oog verliezen. Corilus deed zijn uiterste best om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen. We kregen vooraf een testversie en een volledige dag opleiding om met de software te leren werken. Op de dag van de opstart kwam er een expert van Corilus langs in de apotheek om alles in goede banen te leiden.”

“De switch naar CareConnect Pharmacist is probleemloos verlopen. De klik met de vertegenwoordiger van Corilus zat meteen goed.”

Maxime Van Eetvelde – apotheek Maxime Van Eetvelde en La Pharma

“Ook vandaag rekenen we nog steeds op Corilus”, gaat Maxime verder. “We volgen maandelijks drie uur coaching om het maximum uit de software te halen. Tijdens die sessies, die we zelf inplannen, krijgen we allerlei tips en kunnen we vragen stellen. De coach van Corilus leert ons hoe we onze marges verbeteren, onze omzet verhogen en nog meer tijd vrijmaken voor onze patiënten. Na acht maanden coaching hebben we nu nog één sessie in het verschiet.”

 

Volledig geconnecteerd

Maxime blikt tevreden terug op haar overstap naar CareConnect Pharmacist. “Stockbeheer is nu veel eenvoudiger en grotendeels geautomatiseerd. Op het einde van de maand krijgen we telkens een overzichtelijk rapport met alle vervaldata en voorschriften die we moeten opvolgen.”

“Het grootste voordeel is misschien wel de integratie met de Helena-app. Zo kunnen we vlot en makkelijk met onze patiënten communiceren. En hetzelfde geldt voor de communicatie met lokale huisartsen en andere zorgverleners. Die samenwerking blijft een grote uitdaging, maar dankzij CareConnect wordt het toch een stuk simpeler."

 

Zelf aan de slag met CareConnect Pharmacist?

Maak net als Maxime de switch in jouw apotheek. Ontdek alle voordelen en boek een demo.