Helena Pro tilt mijn digitale zorgverlening naar een hoger niveau

Steeds meer apotheken ontdekken de voordelen van digitale gezondheidszorg. Apotheker David Vergucht weet al langer dat digitaal de way to go is. Zijn apotheek en patiënten wisten destijds al heel vroeg het nut van het digitale gezondheidsplatform Helena ten volle te benutten. Dat smaakte naar meer, en daarom schakelde David met zijn team ook over naar de uitbreiding: Helena Pro.

Wie is David Vergucht?

David VerguchtDavid staat al meer dan 15 jaar aan het roer van adviesapotheek Vidafar in Nevele. Maar zijn engagement reikt nog veel verder: naast zijn werk als apotheker, is hij ook voorzitter van de lokale gezinsbond en Rode Kruis-afdeling en vertegenwoordigt hij andere apothekers uit de regio als zorgraadslid van de eerstelijnszone Schelde en Leie.

Sensibiliseren om te digitaliseren

David is een Helena-fan van het eerste uur. “De meerwaarde van een digitaal gezondheidsplatform is enorm. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze patiënten. Helena staat bijzonder ver: het platform is gebruiksvriendelijk en evolueert mee met de noden van onze sector. En da’s maar goed ook, want het kan niet de bedoeling zijn dat er over enkele jaren voor alles een afzonderlijke app bestaat.”

“Als apotheker probeer ik mijn patiënten zo goed mogelijk te sensibiliseren”, gaat hij verder. “Het Helena-startpakket helpt daarbij: we delen de folders proactief uit en geven graag een woordje uitleg aan onze patiënten. Op die manier maken we de drempel om te starten met Helena alweer een stukje kleiner.”

“In een ideale wereld schakelt iedereen die digitaal kan werken over op Helena, maar verliezen we ook de andere groep niet uit het oog.”

David Vergucht – apotheek Vidafar in Nevele

Het medicatieschema altijd bij de hand

Helena is het platform bij uitstek om medische gegevens te consulteren en te delen. Met je patiënten, maar ook met huisartsen, kinesitherapeuten, ziekenhuizen en andere zorgverleners. Helena Pro gaat daarin zelfs nog een stap verder. David: “Met Helena Pro is het nog makkelijker om medicatieschema’s te delen. Met een simpele druk op een knop in mijn softwaresysteem, CareConnect Pharmacist, krijgt de patiënt een overzicht van zijn gegevens en wie die kan zien. Zo heeft hij zijn medicatieschema altijd en overal bij de hand.”

“Helena Pro laat toe om op een vlotte en veilige manier allerlei gegevens te delen met de patiënt.”

David Vergucht – apotheek Vidafar in Nevele

Je voorkeursapotheek in een oogopslag

“Patiënten bellen ons vaak op om te vragen welk medicijn ze ooit bij ons kochten. Dat hoeft nu niet meer: Helena Pro deelt en update automatisch de aankoophistoriek. Zo kan de patiënt tot 12 maanden terug zien welke medicijnen hij heeft opgehaald.”

“We kunnen nu heel makkelijk allerlei medische gegevens op een vlotte en veilige manier met onze patiënten delen.”

David Vergucht – apotheker in Nevele

Optimale workflow voor reservaties

“Via Helena kunnen patiënten hun geneesmiddelen makkelijk bij de apotheek reserveren”, legt David uit. “Vroeger moest ik dan wel nog elk afzonderlijk voorschrift vanuit Helena in CareConnect Pharmacist kopiëren. Met Helena Pro kan ik simpelweg alle voorschriften rechtstreeks in de afleveringsmodule importeren.”

Daarnaast past CareConnect vandaag ook automatisch de status van de reservaties aan, terwijl dat voordien manueel diende te gebeuren. “Dat bespaart ons een heleboel werk, en de patiënt krijgt ook meteen een melding dat hij zijn bestelling mag komen afhalen.”

“Helena Pro biedt vergaande ondersteuning, zodat wij nog meer tijd hebben om onze patiënten te adviseren.”

David Vergucht – apotheek Vidafar in Nevele

Zelf aan de slag?

Breid net als David je digitale zorgverlening verder uit met Helena Pro. Hier lees je meer over Helena Pro voor apothekers. Met het gratis Helena-startpakket verzeker je een vlotte opstart in jouw apotheek.